Ontbijten in ‘Le pain quotidien’

Goedemorgen! Neem je potje koffie of thee bij de hand.. and let’s talk a little bit.. πŸ˜‰Β 
Beklaag jij jezelf soms ook dat je de tijd niet nam om een goed en stevig ontbijt te nemen.. Ik geef toe dat ik dit af en toe wel eens voorheb.. hoewel ik er nochtans echt kan van genieten om de dag vroeg te beginnen. Gordijntjes opentrekken, het zien opklaren, de zon verwelkomen, even buitenstappen omΒ goed in en uit te ademen, koffie of thee drinken… Ik vind het heerlijk om mijn dag healthy te beginnen, dus even vroeg opstaan en een lekker ontbijtje nemen kan wonderen doen. Dan ben je helemaalΒ klaar om een nieuwe dag te beginnen!

20246197_1782419821786625_5881619778084088604_n

Vaak gaan mensen ’s avonds uit eten of wordt er geluncht (En dan het ik het nog niet gehad over al die leuke koffiebars en theehuisjes πŸ˜€ )Β maar hoe vaak ga jij ’s morgens uit eten? Ik doe het zelf zelden maar onlangs heb ik dit voor de eerste keer gedaan! En smaakt het naar meer? Oh ja, zeker! πŸ˜‰ Natuurlijk heb ik wel al verschillende keren ontbeten in hotels of een zaakje aansluitend bij een hotel als ik op vakantie ben maar van thuis uit vertrekken om ’s morgens te ontbijten deed ik vroeger nooit.

“Every morning is a sweet adventure.”

Waar ben ik geweest?
Antwerpen, Le pain quotidien. Ben je benieuwd naar een locatie in jouw buurt? Klik dan –>Β hier.

Le pain quotidien (bio producten): Je kunt er zowel ontbijten, lunchen, brunchen, als in de namiddag een lekker dessertje komen proeven met een glaasje bio wijn – bio bier en nog veel meer. Benieuwd naar het verhaal achter Le pain quotidien en het menu? klik danΒ hier. (Deze leidt je rechtstreeks naar de site van ‘Le pain quotidien’.)Β Je kunt er de producten zoals confituur, brood, thee, enz. ook kopen (zie foto’s).

Waarom vind ik ‘gaan ontbijten’ leuk?
Wat ik leuk vind, zal jij waarschijnlijk kunnen aanvullen of misschien herken je jezelf in wat ik er fijn aan vind.

 • Je kunt gezellig bijpraten met deΒ anderen waarmee je gaat eten (maar ook alleen gaan ontbijten kan leuk zijn! Met een boek, je laptop, of gewoon genieten van de buitenlucht en de omgeving rondom je…).
 • Het is gezellig. De sfeer vind ik daarom heel belangrijk. Le pain quotidien is ingericht met hout, en dat gaf voor mij al weer een pluspunt.
 • Je kunt gerechten uitproberen die je thuis zelf niet kunt maken of waarvoor je geen tijd hebt. Je hoeft dus zelf ook niets klaar te maken, enkel een keuze te maken.
 • Het geeft mij een echt vakantiegevoel..
 • Nadien kun je nog even de stad bezoeken of naar je werk vertrekken..
 • Je bent niet inΒ een ‘rush’, je kun rustig te tijd nemen om te genieten van de maaltijd
 • De nodige voedingstoffen die je ’s morgens nodig hebt, zitten in je maaltijd
 • Kun jij dit lijstje aanvullen of deel je in mijn mening?

Wil je weten welk gerechtje ik uitkoos toen ik er de eerste keer ging?
Ik koos voor het ontbijt ‘DETOX‘:Β glutenvrij brood*, zachtgekookt bio eitje, bio magere yoghurt of soja yoghurt met vers fruit, bio thee naar keuze, koud geperst sap of kurkumashot. Het wordt geserveerd met biologische producten: boter, Belgische chocoladepasta, confituur en honing.Β 

10464212_322208751554631_3299022290222064786_n


Heb je dit nog nooit gedaan? Dan zou ik zeggen.. zeker eensΒ doen!
Ben je wel al gaan ontbijten? Neem dan de tijd om het nog eens te doen.

“Eat glitter for breakfast and shine all day.”

Smakelijk πŸ˜‰

2 reacties op β€˜Ontbijten in ‘Le pain quotidien’’

  1. Zalig eh! Ik ben toen in gezelschap gaan ontbijten maar ik zou het graag eens alleen doen ook. Ik vind het net leuk om even alleen te relaxen πŸ™‚ Dit is iets wat ik vroeger niet kon, nu vind ik het net fijn. Klinkt lekker de gerookte zalm. Muntthee heb ik nog niet geproefd πŸ™‚

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s