Vandaag beslissen, morgen vertrekken. Hoe bereid ik me (niet) voor op een mini – roadtrip

20527226_1797630023598938_1720066138_n

Wanneer ik mijn eerste slaapplaats boekte?
Dat was op 25 juli om 00 uur en 05 minuten. Een 9 tal uren later stapte ik in mijn auto en vertrok naar Frankrijk – Zwitserland. 

Wat ging er in mijn hoofd om, om plots een mini roadtrip te ‘plannen’

Zondag 23 juli ~ Ben jij ook een dromer? Dan herken je zeker de momenten waarin ook jij ervaringen in je hoofd laat afspelen. ‘Wat als ik nu eens…?’ Je denkt na en fantaseert over hoe het zou zijn mocht die ene scenario in je hoofd , nu eens realiteit zijn. Niet alles wat we ‘willen’ is helaas (meteen) ‘bereikbaar’ maar ik geloof er wel in dat het onbereikbare niet ontoegankelijk is.

“Wat als ik nu eens…” met de auto naar Zwitserland of Engeland zou rijden? Het eerste waar ik me zorgen om maakte, was mijn hond. Welke voorzorgen moet ik hiervoor nemen en wat zijn de regels bij de douane? Engeland is al wat strenger en ik had al zeker geen tijd meer om alles te regelen, want ik wou dinsdag 25 juli zeker kunnen vertrekken. Zwitserland of Frankrijk leek me dan de beste oplossing.

20562809_1797630150265592_1374749362_n

Ik wou er even tussenuit, even weg. De rust gaan opzoeken in de natuur en de gezelligheid in een voor mij onbekende stad opzoeken. Ik had er echt nood aan. Ik weet dat je hier ook de rust kunt opzoeken maar het is nog helemaal anders wanneer je in een onbekende omgeving terecht komt, weg van huis, weg van de drukte en weg van het ‘straks naar huis gaan’ maar gewoon genieten…


Maandag 24 juli ~ Iets in mijn hoofd hebben, is een eerste stap… iets realiseren is iets anders. Ik stelde mezelf wel 1 voorwaarde… de hond moet mee! Nog steeds was ik de hele dag aan het twijfelen of ik het zou doen. Blijf ik thuis? Of maak ik nog vlug een roadtrip voor ik mijn vlucht naar Tenerife neem? Ik voelde me redelijk zenuwachtig deze dag. Aan de ene kant was ik de belangrijkste dingen aan het voorbereiden, aan de andere kant durfde ik geen hotel boeken want dan kon ik niet meer terug (eigenlijk wel want ik was nog niet vertrokken 😉 ) Maar je begrijpt mij wel hé.

Welke voorbereiding ik wel nam?

 • De hond: ik belde de dierenarts om informatie te vragen over Rabiës en jaarlijkse vaccinaties. Ik ging naar de apotheker om ‘adventix dog‘ (tegen teken andere parasieten) en ‘drontal‘ (ontworming, besmettingen voorkomen en bestrijden). Ik ging naar de winkel om extra snoepjes voor haar.
  Andere: Europees huisdierenpaspoort, haar eigen voeding, water, eet en drink bakje, halsband, haar eigen speeltje (is vertrouwd voor haar), poepzakjes.
 • De wegen: gps controleren, wegenkaart kopen van Frankrijk, Zwitserland, Noord – Zwitserland. Ik vertrouw op de gps, maar ik heb toch graag de ‘oude’ wegenkaarten mee 😉 Je weet maar nooit.
 • De auto: Ik controleerde de auto op papieren. Ohja, en ik stofzuigde mijn auto.
 • Mijn valies: ik nam van alles mee in beperkte mate. Ik nam rekening met warm / koud weer, iets bezoeken / wandelen… Vb.: teenslippers – sportschoenen. regenjas – lichte kleren. Ja ja, ik heb het beide nodig gehad. Ik met toegeven, mijn valies was dik in orde. (Het belangrijkste, voor mij dan toch, had ik mee).

Welke voorbereiding ik niet nam?

 • De exacte route (deze is tijdens de reis verschillende keren veranderd)
 • De slaapplaatsen (ik boekte telkens de avond ervoor een nieuwe plaats).
 • Wegenvignet (kun je voordien online bestellen of kopen aan de douane – tankstations. Ideaal dus voor onverwachte reizen!
 • De activiteiten per dag. Ik had de ochtend voor vertrek snel nog wat natuurplekken opgezocht in de Vogezen (Frankrijk). Natuurgebieden in Zwitserland heb ik ter plekke opgezocht. Ik was vooral op zoek naar natuur, rust en gezelligheid.

Ik koos er uiteindelijk voor om 1 nacht in Frankrijk te overnachten, om nadien door te rijden en 3 nachten te overnachten in Zwitserland.

20526812_1797630170265590_119933581_n

Zou ik het opnieuw doen?

Ik kan je antwoorden met een dikke JA. Ik kan het anderen alleen maar aanraden. Want geef toe? Eigenlijk heb je toch echt niet veel voorbereidingen nodig? (Zorg er wel voor dat je auto de trip aankan. Gelukkig was mijn auto nog maar gecontroleerd.)

Op mijn voorlaatste dag dacht ik echt in mezelf ‘Zo kan ik wel nog een tijdje doorgaan!’ Mijn belangrijkste bezittingen had ik bij me. Mijn lieve hond, mijn backpack (genoeg mogelijkheden om je kleren te wassen of nieuwe te kopen) en een auto om de wereld mee te ontdekken (of per trein kan ook. Er bestaan trouwens super mooie treinreizen!)


Wat heb ik hier uit geleerd?

 • Soms moet ik gewoon even uit mijn zone stappen (Het doet me denken aan die ene keer dat ik om 16 uur besloot om een avondje naar Noord – Frankrijk te rijden, geweldige ervaring!) Ik deed dat moment gewoon waar ik zin in had (en weetje, het kostte mij helemaal niets. Behalve de moed en de benzine 😉 )
 • Minder piekeren over wat zou kunnen mislopen maar nadenken over wat er goed zal lopen.
 • Niet nerveus zijn als je nog geen slaapplaats hebt geboekt voor de volgende dag. (Tijdens mijn reis in Noorwegen waren onze slaapplaatsen (campings) ook nog niet geboekt maar daar mocht je gewoon de avond zelf toekomen en de volgende ochtend betalen. Nu nam ik voor 5 dagen een hotelletje, en dit moet natuurlijk vooraf even vastliggen)
 • Mezelf de woorden ‘let it go‘ en ‘just go‘ toespreken…
 • Dat het mogelijk is om in 5 dagen een mooie mini – roadtrip te maken.
 • Reizen met de hond is super leuk. Hoewel ik beperkter ben, is het mijn trouwe vriend! (beperkter in activiteiten, restaurants, slaapplaatsen..) Eén ding weet ik zeker, mijn hond heeft het naar haar zin gehad. Ik zocht voornamelijk naar activiteiten waar mijn hond ook een fijne tijd aan beleefde.
Mijn tipje voor jou: vaak zeggen mensen ‘ik hoop, ik droom…’  Herken je het?
Probeer deze zin nu eens te veranderen voor jezelf. Denk na waar je van droomt… en verander het woord dromen (of hopen) in het woord ‘willen’. 
Ik weet het, ‘iets willen’ is een groot woord hé, vind je niet? Toch is het voor mij een stapje dichter dan dromen. Zou jij bijvoorbeeld graag eens naar Parijs gaan? Zeg dan niet tegen jezelf, ‘ik hoop/droom om eens naar Parijs te gaan. Neen, probeer eens te zeggen. ‘Ik wil eens naar Parijs gaan.’ (Het maakt helemaal niet uit wanneer je dan gaat.. je wilt het en dat is het belangrijkste.)
Iets wat je wilt, zul je sneller proberen te realiseren want het woord dromen klinkt voor mij onbereikbaarder dan iets willen, misschien is dit ook voor jou zo? 

20526767_1797630040265603_1889307331_n

2 gedachten over “Vandaag beslissen, morgen vertrekken. Hoe bereid ik me (niet) voor op een mini – roadtrip

 1. Dit lijkt me gaaf zeg! Super dat je het gewoon gedaan hebt, soms moet je gewoon lekker gaan als je daar zin in hebt. Mooie foto’s heb je gemaakt 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s